Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΥΠΟΚΛΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ

                 ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ 7-4-2013
          Αίσθηση προκάλεσε την Κυριακή (7/4) η παρουσία του Γερμανού προξένου της Θεσσαλονίκης, Βόλφγκανγκ Χέλσερ-Ομπεμάιερ, στον εορτασμό της 72ης επετείου της Μάχης των Οχυρών, στην κορυφή του Μπέλες και στο θρυλικό Ιστίμπεη. 

Ο Γερμανός διπλωμάτης. μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της χώρας του και μάλιστα υποκλίθηκε μπροστά στο λιτό ηρώο, ως ελάχιστος φόρος τιμής, στους ηρωικούς νεκρούς του Οχυρού Ιστίμπεη, που αντιστάθηκαν γενναία στην σιδερόφρακτη ναζιστική στρατιά, τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως καμία αποδοκιμασία δεν υπήρξε από τους παρευρισκόμενους, που εκτίμησαν την ενέργεια του Γερμανού Προξένου, να προχωρήσει σε μία κίνηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Στην τελετή, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης, την Βουλή των Ελλήνων η αντιπρόεδρος και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και τον Ελληνικό Στρατό, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής. 

Παρά την κακοκαιρία, πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών, παραβρέθηκαν στο Ιστίμπεη για να τιμήσουν τους νεκρούς του δεύτερου "ΟΧΙ" των Ελλήνων, απέναντι στον ναζισμό.
 
Πηγή : www.infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου